Masivul de sare de la Praid se numără printre cele mai mari zăcăminte de sare din Europa.

Masivul de sare are un diametru cuprins între 1,2 şi 1,4 km şi ajunge la 2700 de metri adâncime.

Începuturile exploatării de sare de la Praid datează de pe vremea romanilor. Exploatarea subterană a sării a început în 1762, iar în 1960 s-a deschis prima bază de tratament cu aerosoli.

În prezent, centrul de speleo- şi climatoterapie se află la 1250 de metri de la intrare, la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă. Pacienţii beneficiază de asistenţă medicală permanentă.

Salina Praid nu este doar un element de atracţie estetică, interesantă prin spaţiile galeriei deschise pentru vizitare. Un factor de dezvoltare a turismului la Praid a constituit utilizarea salinei pentru salinoterapie, adică pentru tratamente ale căilor respiratorii superioare (Horvath I. 2006). Salinoterapia ca o formă aparte a climatoterapiei subterane, numită şi speo- sau speleoterapie în cazul peşterilor, reprezintă expunerea organismului unui mediu climatic specific prin prezenţa aerosolurilor, adică particulelor lichide sau solide microscopice.

Anunt public
in contextul riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus

Anunt public - in contextul riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus SARCoV-2 pe teritoriul Romaniei, in baza art. 33 si 50 din Decretul nr. 195/2020 al Presedintelui Romaniei cu privire la instutuirea Starii de Urgenta, am luat urmatoarele decizie:

Primaria Praid suspenda pe durata nedeterminata activitatea de relatia cu publicul la sediul primariei, din data de 19 martie 2020.

ACCESATI ANUNTUL AICI