PRIMARIA
COMUNEI PRAID

"Tata eu te iubesc ca sarea in mancare!" - raspunse mezina. Lipsa sării din mâncare are aceeaşi importanţă ca lipsa din organism a acestei substanţe chimice, fără de care viaţa nu ar exista.

La cca 200 m de salină se află şi ştrandul cu apă sărate aflat în curs de modernizare cu capacitate simultană de 1000 persoane şi cea zilnică preconizată

de cca. 2000 persoane (termenul de finalizare a lucrărilor este în octombrie 2014). Va avea o suprafaţă de 5616 mp, cu un bazin pentru adulţi (1092 mp) şi unul pentru copii (253 mp), comunicând între ele şi adâncindu-se de la 1,20 la 1,60 metri. Plaja se va extinde de-alungul bazinelor şi pe o terasă însumând 2478 mp. Vor fi disponibile 540 şezlonguri. Într-o clădire cu etaj vor fi amenajate unitate pentru deservirea mesei în regim de autoservire, un bar, vestiare, duşuri, magazin şi zonă de masaj.

Apa salinei este pompată în bazinele pentru băi şi în bazinul mare al ştrandului. Apa sărată are efecte curative. Datorită concentraţiei mari de sare, amatorii au şansa de a trăi senzaţia unică a plutirii pe apă.

Ştrandul are o suprafaţă de 5.616 metri pătraţi şi două bazine, unul pentru adulţi, cu o suprafaţă de 1.092 de metri pătraţi, şi unul pentru copii, de 253 de metri pătraţi, care comunică între ele, având adâncimi de la 1,20 la 1,60 de metri.

Zona de plajă acoperă o suprafaţă de 2.478 de metri pătraţi şi se întinde de-a lungul bazinelor, dar şi pe o terasă amplasată pe acoperişul unei clădiri care face parte din ansamblu. Pentru cei care nu vor să se întindă pe nisip, sunt asigurate 540 de locuri pe şezlonguri. În clădirea cu etaj vor funcţiona o linie de autoservire, bucătăria, depozitele pentru alimente şi băuturi, un bar, o terasă-restaurant descoperită şi una acoperită, un magazin, vestiarele, duşurile şi o zonă de masaj. Apa caldă menajeră şi pentru duşuri va fi produsă de instalaţii solare.

În viitorul apropiat se doreşte dezvoltarea salinei cu bază de tratament, construirea unui hotel de 4 stele, zonă de camping, restaurant, etc.

Centrul Wellness

În curănd se deschide Centrul Wellness din Praid, unde oaspeţii pot beneficia de băi termale cu apă sărată şi dulce. Zona de agrement este compusă din zona vestiarelor diferenţiate pe sexe şi bazinele de înot, jacuzzi, saună, baie romană şi turcească. Sunt două bazine de înot, una cu apă dulce şi una cu apă termală având dimensiuni de 10*20m, precum şi un bazin pentru copii cu dimensiuni de 8*3m. Mai multe informatii >>