Masivul de sare de la Praid se numără printre cele mai mari zăcăminte de sare din Europa.

Masivul de sare are un diametru cuprins între 1,2 şi 1,4 km şi ajunge la 2700 de metri adâncime. 

Salina Praid

Începuturile exploatării de sare de la Praid datează de pe vremea romanilor. Exploatarea subterană a sării a început în 1762, iar în 1960 s-a deschis prima bază de tratament cu aerosoli.
În prezent, centrul de speleo- şi climatoterapie se află la 1250 de metri de la intrare, la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă. Pacienţii beneficiază de asistenţă medicală permanentă.

Canionul de Sare

Canionul de Sare s-au format şi datorită activităţii omului: săpăturile rămase după exploatarea sării s-au umplut cu apă de ploaie care le-a dizvolat, lărgindu-le. Acestea s-au transformat în adevărate lanţuri de lacuri. În valea dintre lacuri s-a format canionul sării, adâncit apoi de pârâul Corund. Aici s-au organizat clăci pentru reabilitarea băilor cu nămol.
Printre superbele formaţiuni create în sare cresc plante halofile, cum ar fi Salicornia herbacea (brânca).

Strand

Pe timp de vară, turiştii au la dispoziţie băi şi ştranduri. Apa salinei este pompată în bazinele pentru băi şi în bazinul mare al ştrandului. Apa sărată are efecte curative. Datorită concentraţiei mari de sare, amatorii au şansa de a trăi senzaţia unică a plutirii pe apă.

Centrul Wellness

În curănd se deschide Centrul Wellness din Praid, unde oaspeţii pot beneficia de băi termale cu apă sărată şi dulce.

Casa Memoriala ,, Áprliy Lajos’’

Casa Memorială “Áprily Lajos”, inaugurată în 1991, oferă amănunte despre viaţa şi opera renumitului poet şi traducător, respectiv despre anii copilăriei lui Áprily, petrecuţi la Praid.

Cetatea Rapsóné

Se presupune că Cetatea ,,Rapsóné’’ a fost o cetate de apărare, însă în tradiţia locală trăiesc fel şi fel de legende despre cetate: spune-se că aici a trăit doamna ,,Rapsóné’’, care a reuşit să păcălească până şi diavolul.

Pastrarea tradiţiilor - Evenimente

Festivalul International al Sarmalelor

An de an, la sfărşitul lunii septembrie, are loc la Praid Festivalul Internaţional al Sarmalelor. Primul festival de gastronomie din ţară a fost organizat aici în 1995. Din 1998, concursul gastronomic are loc anual.